X

Uspešno “pohrustali” piškotke

Čeprav so naši dogodki že sami po sebi sproščene narave in znani po tem, da so eden izmed glavnih akterjev tudi udeleženci s svojimi vprašanji, pa je bilo vzdušje na tokratnem dogodku Red Orbit Šejk Special Edition: Piškotki še posebej vroče.

Če so se udeleženci ob uvodni predstavitvi našega Boštjana o osnovah piškotkov morda še malce “držali nazaj”, pa so Jeleno Burnik iz Urada informacijskega pooblaščenca dobesedno zasuli z vprašanji, še preden je sploh začela s svojim predavanjem glede nove zakonodaje. No, Jelena je s spretnimi odgovori uspela zadovoljiti tako tiste bolj vešče kot nuditi zadosti informacij tistim, ki področja piškotkov ne obvladajo toliko.

Razgrete strasti je nekoliko umirl odmor, med katerim smo se okrepčali s sadnimi šejki in rogljički, nato pa se je besedna vojna nadaljevala. 🙂 Andraž je predstavil pristop in ureditev implementacije piškotkov pri družbenih omrežjih, piko na i pa je prinesla okrogla miza, na kateri so se morali vabljeni gostje Jelena Burnik (IP-RS), Andrej Vidmar (vodja organizacije in IT, Big Bang) in Matjaž Butara (digital director, Grey Ljubljana) kar potruditi, da so držali korak z radovednimi udeleženci, ki so zahtevali odgovore in podajali svoja mnenja. 

Končni izid je bil seveda takšen kot po navadi … ODLIČEN! Izvedeli smo veliko novega, uporabnega, prediskutirali različne poglede na dano tematiko, bili deležni kresanja različnih mnenj in se ne nazadanje zabavali in družili z znanci ter spoznavali nove obraze. 

Zaključek: Komaj čakamo na naslednji Šejk! 🙂

Oznake: cookiesizobraževanjapiškotkired orbitšejkzakonodaja