X

Dinamični svet oglaševanja z Google Adwords

Google Adwords velja za eno najbolj dinamičnih okolij za digitalno oglaševanje. Spremembe, izboljšave in nove funkcionalnosti si sledijo v takem sosledju, da le največji entuziasti uspejo slediti vsem spremembam, le najboljši pa te spremembe uporabljajo tudi v praksi.

Sledi nekaj bolj pomembnih novosti, ki jih vsekakor velja izkoristit, če želite povečati učinkovitosti digitalnega oglaševanja.

Remarketing

Remarketing zagotovo velja za eno najodmevnejših funkcionalnosti, ki jih ponuja Google Adwords. Z remarketingom lahko občutno povečate ROI, saj vam omogoča, da zelo natančno ciljate vse tiste, ki so že obiskali vaše spletno mesto. Še več, s kreativno-strateškim pristopom lahko oblikujete specifične ciljne skupine obiskovalcev vašega spletnega mesta, kamor spadajo npr. vsi tisti, ki so nek artikel že dali v nakupno košarico, a nakupa niso zaključili. Le-te potem preko oglasov v prikaznem omrežju »lovite« z ultra ciljanimi oglasi, kar vam seveda omogoča občutno povečanje prodaje in prepoznavnosti. Celoten remarketing lahko še dodatno oplemenitite z določitvijo interesnih in demografskih specifik ciljnih skupin vaših spletnih uporabnikov.

Dynamic Search Ads

DSA predstavlja nov mejnik v svetu oglaševanja Google Adwords. Oglaševalcem omogoča avtomatično generiranje oglasov za specifične segmente produktov oz. storitev, predstavljenih na spletem mestu. Bistvena razlika med DSA in običajnimi tekstovnimi oglasi je v tem, da lahko pri DSA pozabite na ključne besede, bide in pisanje množice oglasov za specifične produkte in storitve z vašega spletnega mesta. DSA uporablja vsebino vašega spletnega mesta v povezavi z relevantnimi iskanji. Zato imajo oglaševalci pri določitvi spletne vsebine, ki se uporablja za DSA, proste roke. V DSA lahko tako vključite celotno spletno mesto ali pa zgolj podstrani, ki spadajo v specifično kategorijo, ki jo želite oglaševati. Te podstrani lahko še dodatno filtrirate z vpisom točnih naslovov ciljnih podstrani, URL naslovov, ki vsebujejo specifičen niz znakov, in podstrani, na katerih se pojavljajo določeni nizi, ki so vezani na segment, ki ga želite oglaševati:

Marsikomu bo DSA sprva zvenel povsem nejasno, a ko enkrat dobite vpogled v poročila, se dejansko začnete zavedati njegove surove moči.

Ad Extentions

Minili so časi oglasov Google Adwords brez razširitev. Vsi uspešni oglaševalci se poslužujejo ene od oblik razširitev tekstovnih oglasov. V slovenskem spletnem prostoru na popularnosti najbolj pridobivajo t. i. »sitelinki« na specifične podstrani in lokacijska razširitev oglasov. Dobro pa je vedeti, da oglase lahko razširimo tudi s prikazom telefonske številke, prikazom produktov, povezavo z Google+ ter prikazom povezave na mobilnih aplikacijah.

V letu 2013 lahko upravičeno pričakujemo nadaljevanje izjemnega razvoja oglaševalskega okolja Google Adwords. Če razkrijemo le nekaj »dobrot«, ki nas čakajo v 2013: dynamic display ads, remarketing za iskalno omrežje, razširjeni »sitelinki«, »media ads«, »comparison ads« s »CPL – cost per lead« modelom ter še mnogo drugih funkcionalnosti.

Stopite v svet oglaševalske dinamike tudi vi!

Oznake: ad extentiondynamic search adsiskalni marketingspletno oglaševanje